Õnnestus täna jälgida, kuidas parditibud omandavad ühe ööpäevaga pärast koorumist olulised partidele omased jooned: nokivad kõike, mis huvitav tundub, liiguvad karjas, läbustavad jalgupidi toidus ja vees. Vee vastu tekib huvi juba poolepäevaselt.

Tere, maailm

Eile hommikul koorus selleaastane esimene parditibu. Koorumine on raske töö, võtab tunde aega ja kui see tehtud, tuleb magada.


Kust leida sõpru? Tuleb munast kangutada!

Õhtu poole hankis parditibu endale ka üsna jõulisel moel kaaslase. Nii et sõpru võib niisama leida, aga võib ka munast välja kangutada.


Kambakesi läbustama!

Täna hommikuks oli parditibusid juba neli ja aeg oli nad inkubaatorist ära viia. Esimese asjana andsin ette vee, päeva jooksul ka söögi. Ja ongi tüüpilised pardid valmis. Jalgupidi vees, toit vees.

Jah, videos on taustal kuulda ka vutte.


… ja ema selga magama

Lõppude lõpuks on siiski magamine kõige tähtsam tegevus ja seda ei saa teiste hooleks jätta. Üks õige endast lugupidav jooksupart üritab esimesel elupäeval ka juba võimalikult kõrgele pääseda. Sobiv koht, kuhu ronida, on kunstliku ema selga. Seal on ruumi magada ja eriti uhke on, kui oled vanim ja kõige julgem.

Parditibu kunstema peal