Otsustasime ühe oma isase noore pardi juveniilsulgimise ajal praeks teha. Lind oli umbes 12 nädalat vana ja paar nädalat juba sulgimisega tegelenud. Peamiselt oli mul suur uudishimu, et mida need verisuled endast õieti kujutavad ja kui raske neid siis kitkuda on.

Siin on mõned pildid, mis ma kitkumise käigus tegin. Ja nii ongi – kasvavaid verisulgi on ebamugav kitkuda, sest väga pole millestki kinni haarata. Samuti kui eriti väikseid verisulgi kitkuda, võib nendega verd kaasa tulla.

Esimesed kaks pilti tegin kuivast linnust. Tahaks katsetada pardisulgedest patjade tegemist ja seega tahtsin udusuled ja väiksemad kehasuled kuivalt kätte saada.

Verisuled kuival linnul

Verisuled kuival linnul

Alloleval pildil on lind pärast kuumas vees töötlemist (natuke kuumemas kui 60 kraadi). Kuum vesi selleks, et saaksime suured suled kergemini kätte. Nagu pildilt näha, siis verisuled muutusid seepeale veel raskemini kättesaadavaks.

Verisuled kuumas vees töödeldud linnul

Noh lõpuks otsustasimegi linnul naha maha võtta ja ta nahata kujul ahju pista. Ilma nahata pardi küpsetamise plussiks on väiksem rasvasisaldus. Palju inimesi ei taha just seetõttu parti süüa, et tal on eeskätt naha all liiga palju rasva.