Selles postituses jutuks olev inkubaator on Brinsea Octagon 20.

Enne oma esimest katset pardimune inkubeerida polnud ma kunagi varem kuulnud väljendeid stiilis duckling fuzz või incubator fluff (ja eesti keeles ei teagi head vastet). Niiehknaa ei oleks ma osanud ette kujutada, mismoodi “inkubaatorisodi” välja näeb. Kasutan muide ühtsama masinat inkubeerimiseks kui ka koorumise tarbeks, kuigi seda ei soovitata, aga mul polnud raha, et mitut masinat korraga osta.

Pärast kõigi pardipoegade inkubaatorist eemaldamist võis vaadelda, kuidas selle seinad, ventilaator ja osa elektroonikat on kaetud kristallilaadse ollusega:

Ebemed juhtmete ümber

Eriti meeldis mulle karvane ventilaator:

Karvane ventilaator

Muuhulgas oli sodi kogunenud ka ühe inkubaatori trükkplaadi kohal (või all, sõltuvalt vaatenurgast) oleva augu ümber:

Ebemed trükkplaadi ümber

Kõik raamatud ja juhendid, mida olen lugenud, rõhutavad, kui tähtis on inkubaatori puhastamine ja desinfitseerimine iga pesakonna koorumise järel. Noh eks mul oli ka see plaanis. Paraku on suhteliselt raske trükkplaadile ja sisemistele juhtmetele ligi saada ja ma pole üldse kindel, et masin on nüüd piisavalt puhas. Kasutasin tolmuimejat ja niisket lappi ja üritasin elektroonika täiesti kuivaks jätta. Lõppkokkuvõttes näeb ventilaator ja selle ümbrus nüüd selline välja:

Ventilaator ja juhtmed pärast puhastamist